Nytt innlegg! Dette innlegget handler om maleriet av en saigaantilope. Se maleriet i Galleriet.
For jevnlige oppdateringer (work in progress o.l.) følg meg på sosiale medier: InstagramFacebookTwitter.

 

Hva er en saigaantilope?

Saigaantilope (Saiga tatarica). Olje på lerret 2017. 50x50cm.

Saigaantilopen er kanskje verdens rareste antilope.  Den er på størrelse med en vanlig, norsk sau og er ellers lett gjenkjennelig pga sitt uvanlige utseende. Saigaantilopen har store utstående øyne og en snabellignende nese. Nesen er designet for å varme opp kald luft før den trekkes ned i
lungene om vinteren og for å filtrere ut støv om sommeren (evolusjonen på sitt beste!). Saigaen skifter også mellom sommerpels og vinterpels, grunnet områdene den lever i, som er meget kalde om vinteren og meget varme og
støvete om sommeren.

Arten saigaantilope er desverre en meget sterkt truet dyreart (kritisk truet på IUCNs rødliste over truede dyrearter). Det er kun mulig å se saigaantilope i ett område i Russland
(Kalmykia), tre små områder i Kazakhstan og en liten
populasjon finnes også i Mongolia – men dette regnes som en underart (Saiga tatarica mongolica). De største årsakene til at saigaantilopen er så sterkt truet er ulovlig jakt, tap av
leveområder og sykdom/epidemier som har tatt livet av tusenvis av individer på få år. I dag finnes det bare rundt 50,000 individer igjen. Men populasjonen er heldigvis litt på veg oppover igjen takket være forskere og dyrevernere som jobber på spreng for å redde arten.

 

Om maleriet

Dette maleriet er et av maleriene som har stått altfor lenge uten å bli ferdig. Hadde store problemer med å få til skulderen og hjørnet nederst til høyre generelt. Er litt usikker på om jeg er helt ferdig med dette maleriet enda. Jeg er ikke helt fornøyd med pelsen, så det er mulig jeg vil prøve å forbedre denne etter hvert. Men foreløpig har jeg bestemt meg for å la dette maleriet bare være som det er.

Som vanlig har jeg brukt oljemaling fra Royal Talens Van Gogh og Daler Rowney Georgian.

 

Kilder/Les mer:

http://www.arkive.org/saiga-antelope/saiga-tatarica/

http://wwf.panda.org/what_we_do/endangered_species/saiga_antelope/

https://en.wikipedia.org/wiki/Saiga_antelope

http://www.saiga-conservation.org

 

Written by elinjohnsen