Nå er det en stund siden forrige innlegg!  Men jeg har på ingen måte ligget på latsiden. Har brukt mye tid på å jobbe med gamle malerier som aldri har blitt ferdige (feks Isbjørn) og jeg har begynt å ta imot bestillinger på malerier. To av disse bestillingene er gjort ferdig og befinner seg i sine nye hjem (se Gaustatoppen og Elefant2 i galleriet). Jobber med to bestillinger til for øyeblikket i tillegg til mine egne arbeider.  Maleriet «Kongekondor» er et av de siste, ferdige maleriene mine akkurat nå. Men har flere andre malerier som også nærmer seg ferdig (Bl.a. den her skjestorken som jeg stadig klarer å ødelegge..). Så følg med! Følg meg på InstagramFacebookTwitter for jevnlige oppdateringer!

Kongekondor

«Kongekondor» (2017). Olje på lerret av Elin Johnsen. 40x50cm.

Kongekondoren er en..kondor (bra setning).. Denne kondoren lever i Sentral- og Sør-Amerika og blir mellom 67 og 81 cm lang med et vingespenn på opptil 2 meter. Den er lett gjenkjennelig med hvite og sorte fjær på kroppen og med sitt bare, fargerike hode. Hodet og nebbet har diverse nyanser av gult, orange og lilla.

Som andre kondorer er også kongekondoren stort sett åtseleter. Den er veldig lite aggressiv av seg og har ingen naturlige fiender bortsett fra slanger og store katter (feks jaguaren). Kongekondoren har interessant nok ikke noe vokaliseringsorgan (syrinx) – det organet som gjør at fugler kan lage lyd. Men den kan lage noen lave hvese-lyder for å imponere damene.

Kongekondoren regnes som Livskraftig (LC) på IUCNs liste over truede arter, men antallet er synkende, mest på grunn av tap av leveområder.

 

Maleriet

På dette maleriet har jeg fått jobbe med en del artige fargekombinasjoner som jeg ikke ellers gjør så ofte. Jeg er ingen fotograf og er ikke helt fornøyd med hvordan maleriet ble seende ut på fotografiet. Det ser bedre ut i virkeligheten! Særlig fargene er mye sterkere enn de ser ut på fotografiet.

Denne fuglen har nesten ikke fjær og mange forskjellige teksturer på hode/hals/nebb osv som jeg ville prøve å male – i tillegg til de morsomme fargene. Gult og orange er forøvrig litt vanskelige å jobbe med – bare for å ha nevnt det. De dekker ikke så bra og blir ofte litt rare når de blandes med hvitt. Så kunne nok fått til et enda bedre resultat hvis jeg bare hadde vært litt mer tålmodig. Men jeg har lært mye av dette arbeidet (som vanlig) og det er alltid positivt. Kongekondoren har også ofte et «glimt i øyet» og ser liksom litt glad ut med øynene og nebbet så det var en annen ting jeg valgte å fokusere på.

Maleriet er 40x50cm stort og jeg har som vanlig brukt oljemaling fra Royal Talens Van Gogh og Daler Rowney Georgian. Prints, kort og andre effekter med dette motivet kan bestilles fra Society6 eller Redbubble.

Bestille et maleri? Ta kontakt!

 

Lenker/Kilder/Les mer

https://en.wikipedia.org/wiki/King_vulture

http://www.arkive.org/king-vulture/sarcoramphus-papa/

Written by elinjohnsen