Har gjort ferdig hele 6 malerier så langt i år (og har mange som nesten er ferdig), noe som må være ny rekord til meg og være. Dette maleriet er ikke et av de som har tatt unødvendig lang tid å fullføre. Det gikk faktisk ganske fort med dette. Men ideen er noen år gammel. Se maleriet «Rødstrupeunge» i Galleriet.

 

Rødstrupeunge

Rødstrupeunge. Olje på lerret 2017. 50x61cm.

Dette maleriet har et motiv som er litt utenom det jeg vanligvis maler og ideen til maleriet er basert på en litt trist historie fra en kjøretur på veg til skolen da jeg var student. Jeg begynte å nærme meg byen (vegen til skolen gikk gjennom skogen) og rundt en sving ser jeg noe som lignet en liten stein midt i vegen. Men akkurat da det var for seint å stoppe ser jeg at det er en liten fuglunge som satt der – midt i vegen. Jeg kjørte heldigvis ikke på den, men jeg tenkte at «jeg må stoppe og få den vekk fra vegen før noen kjører på den». Mens jeg blinker inn til siden for å stoppe, ser jeg i speilet at bilen bak meg har stoppet og at sjåføren løper ut i vegen og plukker opp fuglen.

Heldigvis gikk det bra.

Fuglen etter hva jeg kan huske (den så omtrent like gammel ut som på maleriet) var for liten til å kunne fly, så den overlevde nok ikke uansett (fugler er ganske nådeløse), men den slapp i alle fall å tilbringe sine siste minutter i frykt for alt bråket og bilene susende rundt den – takket være den oppmerksomme damen i
bilen bak meg. Har ikke klart å glemme frykten i øynene til den lille fuglen selv om jeg bare så den i et lite øyeblikk. Derfor bestemte jeg meg for å prøve å male den.

Jeg er ikke 100% sikker på at det var en rødstrupeunge som satt der midt i vegen, men etter en del googling fant jeg ut at rødstrupen var den som liknet mest ut ifra det jeg kan huske. Rødstrupen er også kjent og beryktet for å bygge reir på de mest idiotiske plasser og i og med at vegen jeg kjørte på gikk gjennom og rundt et
skogsområde er det ikke umulig at det var en rødstrupe som kanskje hadde falt ut (eller blitt sparket ut) av et reir i nærheten.

 

Maleriet

Maleriet er 50×61 cm stort og er malt på en lerretsplate. Som vanlig har jeg brukt oljefarger fra Royal Talens Van Gogh og Daler Rowney Georgian. Som sagt tok ikke dette maleriet så veldig lang tid å fullføre. Den største utfordringen hadde jeg med formatet på lerretsplaten (som er litt klønete), fordi jeg ikke fikk plass begge bena til fuglen nederst på bildet. Da jeg oppdaget denne feilen hadde jeg kommet såpass langt i prosessen at jeg valgte å la det være sånn. Bakgrunnen lot jeg være mørk for å fremheve motivet bedre.

 

 

Written by elinjohnsen