Maleriet «Marabustork» er ett av fire avlange (35x70cm) malerier jeg begynte på samtidig. Dette er det  andre ferdige maleriet i serien på 4 (er bare ett igjen som ikke er ferdig nå)Se maleriet i galleriet!

Maleriet blir lagt ut for salg på epla.no når det er tørt, men det er mulig å kjøpe plakater og andre effekter på:

Redbubble

Society6

 

Marabustork

Marabustork er en stor stork som er kjent for å være en ganske gretten skapning. Den lever i Afrika og merkelig nok trives den best i nærheten av folk (den liker ikke forstyrrelser). Den kan bli litt over 150cm høy og veie opp mot 9kg. Vingespenn 3,7m – muligens mer. Nebbet er også uvanlig stort – rundt 35cm langt. Marabustorken har et fjærløst rød/rosa hode og hals. Karakteristisk krage rundt halsen med hvite og sorte fjær. Som mange andre fugler hekker marabustorkene  i kolonier og legger 2-3 egg per sesong. Fuglene blir kjønnsmodne først etter 4 år og kan leve i opptil 25 år i vill tilstand.

Disse storkene er hovedsaklig åtseletere,  men eter det meste den får tak i av levende bytte også så lenge de klarer å svelge det helt (f.eks. fisk og frosker).  Marabustorkene pleier ironisk nok å skylle byttet i vann for å vaske vekk jord/søle før de eter det. Søle og jord vil de ikke ha i seg, men råttent kjøtt og søppel er helt greit…

Søppel begynner faktisk å bli et problem for disse storkene fordi de eter alt de klarer å svelge – også ting som gamle sko, metallgjenstander o.l. som folk kaster. Dette kan skade storkene og/eller gjøre dem syke. Foreløpig regnes arten som livskraftig (LC) på IUCNs rødliste over truede arter.

Marabustork. Olje på lerret 2017. 35x70cm.

Maleriet

Arbeidet med
dette maleriet har gått jevnt og trutt, men slet veldig med nebbet i en periode. Lagde det i utgangspunktet litt for stort (ble lurt av det lange
lerretet) og fikk
problemer da jeg skulle gjøre det kortere. Ble feil vinkel, så ble det for skjevt, så for kort, for smalt, for langt igjen…og gud vet hva som ikke ble feil. Men fikk det nå til til slutt (det ligner i hvert fall). Ellers gikk det meste etter planen.

Brukte også en del tid på bakgrunnen (mest fordi jeg måtte male så mye om igjen hver gang jeg gjorde noe feil med nebbet). Prøvde meg på noe litt mer abstrakt og fargekombinasjoner som jeg ikke kan huske å ha brukt før. Den litt brun/rosa/hvite bakgrunnen blir interessant bak det røde/rosa hodet til storken.

Som vanlig bruker jeg oljefarger fra Daler Rowney og Royal Talens.

 

Kilder/Les mer:

http://www.arkive.org/marabou-stork/leptoptilos-crumeniferus/

https://en.wikipedia.org/wiki/Marabou_stork

Written by elinjohnsen