Nå har jeg omsider fått gjort ferdig noen gamle malerier som har stått lenge uten at jeg har fullført dem.
Kommer til å oppdatere denne siden ca. en gang i uken fremover. For jevnlige oppdateringer (work in progress o.l.) følg meg på sosiale medier: InstagramFacebookTwitter.

«Afrikansk elefant» er første maleri ut. Maleriet ligger også  i Galleriet.

 

Afrikansk elefant

Den afrikanske elefanten er verdens største landdyr. Det finnes to typer av afrikansk elefant: Afrikansk savanneelefant og Afrikansk skogelefant. Begge lever naturligvis i Afrika. Savanneelefanten er den største og kan bli opptil 4 meter høye.

Elefantkuene lever i flokker, mens hannene lever alene. I flokkene er det oftest en sjef, eller «matriark» som bestemmer hvor flokken skal gå. Matriarken velger rute ut ifra plasseringen av alle vannhullene hun kjenner til. På denne måten viser hun alle i flokken hvor vannet befinner seg slik at dette aldri blir glemt. Elefantene er meget intelligente dyr.

Elefantene er desverre ofre for ulovlig jakt og er klassifisert som sårbar (VU) på IUCNs rødliste over truede arter. De største truslene mot elefantene er ulovlig jakt og tap av leveområder.

Afrikansk Elefant. Olje på lerret 2017. 46x38cm.

Maleriet

Som nevnt ovenfor har jeg holdt på med dette maleriet i en liten evighet. Egentlig begynte jeg på dette maleriet for å trene meg til å fullføre et annet maleri (sort neshorn, skal skrive et innlegg om dette også), men det endte med at begge bildene ble stående altfor lenge uten å bli ferdig. Har nå jobbet med disse parallelt for å ferdigstille begge to (har endelig kommet i gang med en rutine nå som gjør at jeg får malt mye mer enn før), noe som tydeligvis
fungerte mye bedre.

Hadde i utgangspunktet tenkt at dette maleriet skulle bli mye mer detaljert, men fant ut at det var best å stoppe nå før jeg ødela det (igjen…). Så selv om resultatet ikke ble helt som planlagt, har jeg lært veldig mye av å jobbe med dette maleriet. Og det er jo alltid positivt. Som vanlig har jeg brukt oljefarger fra Royal Talens Van Gogh og Daler Rowney Georgian.

 

Kilder/les mer:

http://www.arkive.org/african-elephant/loxodonta-africana/

https://en.wikipedia.org/wiki/Elephant

Written by elinjohnsen