Hvordan innlegget ble markedsført

Hovedprioriteten var å få ferdig innlegget raskest mulig for å få mer tid til markedsføringen. Det var for så vidt også en av grunnene til at jeg valgte Platekompaniets nettbutikk, for denne nettbutikken kjenner jeg godt til fra før og det var interessant å gå litt mer i dybden og se hvordan den faktisk fungerte. Innlegget ble publisert på nettstedet 27.05 og i dagene etterpå ble det publisert lenker/bilder på Twitter, Facebook,
Instagram og Pinterest.

I og med at jeg hadde begrenset med tid for å skape resultater valgte jeg å fokusere mest på sosiale medier i markedsføringen. Dette var fordi jeg tenkte at det var her det var mulig å skape trafikk til nettsiden raskest. Platekompaniet hadde mange følgere både på Facebook, Instagram og Twitter og jeg tenkte da at det var
sannsynligvis her jeg ville treffe flest interesserte lesere. Senere oppdaget jeg at Platekompaniet ikke hadde vært aktive på Twitter siden 2010 (dårlig observasjon fra min side), så jeg tror ikke dette skapte noe særlig trafikk. Men jeg valgte å bruke Twitter likevel, fordi siden fortsatt hadde mange følgere, og dermed mange potensielle lesere.

I tillegg til Twitter valgte jeg å legge vekt på Facebook, Instagram og Pinterest. Platekompaniet har egen
Facebookside (denne er fortsatt aktiv) og mange «likes». Profilene på Pinterest og Instagram ble brukt til å skaffe følgere med liknende interesser for å skape mer trafikk til nettsiden. Jeg la til «fremhevede bilder» (bilder som følger blogginnleggene) på alle innleggene og delte disse bildene videre på Pinterest og Instagram.
Dette gjorde jeg for å skaffe trafikk fra de som ikke nødvendigvis var interesserte i å lese innlegget, men som heller ville se på bildene. Det er vanskelig å se om bildene på Pinterest har skapt noe trafikk, men Instagram har jeg fått god respons fra.

Jeg la til «dele-knapper» på nettsiden, og alle innleggene som ligger der, fra Facebook, Twitter, Google+ og Pinterest, slik at evt. besøkende enkelt kunne dele innholdet videre. Var litt aktiv på de sosiale mediene hver dag for å skape trafikk til profilene.

Jeg brukte også mye tid på SEO (overskrifter, stikkord i teksten, design, keywords), men regnet med at det ville ta litt tid før dette ville føre til noen resultater. Dette er mest på grunn av at det ikke finnes så mye innhold på nettsiden enda, har bare lagt ut noen av de tidligere oppgavene i digital markedsføring, men det kommer mer etter hvert og da vil ting forhåpentligvis endre seg. Jeg installerte også en SEO-plugin på WordPress som skal hjelpe til å optimalisere siden for søk.

 

 

Trafikkutviklingen på bloggen/nettsiden

Jeg måtte sette opp et nettsted med eget domene helt fra grunnen av (fikk ikke overført noe fra den gamle wordpress-bloggen). Og de første dagene av eksamen ble brukt til å få siden opp og gå og til å implementere Google Analytics, Tag Manager og Webmaster tools. Dette gikk fint og det ser ut som om alle verktøyene
fungerer og samarbeider slik de skal.

Fra jeg startet nettstedet og før jeg publiserte innlegget, publiserte jeg de gamle oppgavene i digital markedsføring. Denne første uka hadde jeg i følge Analytics 163 økter på nettsiden (26 referrals og 137 direct). Det meste av henvisningstrafikken ser ut til å komme fra «social media buttons», men den direkte trafikken er jeg usikker på (går jo ikke an å finne ut av det heller). Men jeg vet jeg har lagt ut lenken til nettstedet mitt på alle mine nye og gamle profiler på nettet, så det er mulig at i alle fall noe av den direkte trafikken kommer herfra. Jeg la også til et filter i Analytics, samme dagen som innlegget ble publisert, som utelukker min egen IP-adresse. Jeg vet dermed at den direkte trafikken ikke kommer fra meg selv fra og med den 27.05.

Etter at innlegget ble publisert på nettsiden, Twitter, Facebook (og bildet som hører til ble publisert på Pinterest og Instagram med lenke til nettsiden), steg trafikken ganske mye de første dagene. Jeg får fortsatt mye mer
direkte trafikk enn noe annet, noe jeg synes er litt irriterende å ikke vite hvor kommer fra. Men får også en del henvisningstrafikk og trafikk fra sosiale medier.

Jeg har overvåket trafikken på siden nøye og har sett at trafikken øker betraktelig hver gang jeg publiserer en lenke eller et bilde til nettstedet på et av de sosiale mediene. Jevnt over har det vært trafikk på siden hver dag, men ekstra mye de dagene jeg selv er aktiv på sosiale medier. Alt i alt er jeg ganske fornøyd med
trafikkutviklingen på nettsiden. Selv om aktiviteten sikkert kunne vært høyere, synes jeg resultatet så langt er overraskende bra med tanke på at det er et helt nytt nettsted og hvor lite innhold det er på nettsiden akkurat nå. I skrivende stund har nettsiden 343 økter (både direkte, referral og social trafikk).

Trafikkutvikling i eksamensperioden.

Trafikkutvikling i eksamensperioden.

Written by elinjohnsen